ČAJ NA AKUTNÍ BOLEST V KRKU

Vyzkoušejte čaj, který Vám utiší lokální bolest, zničí bakterie v ústech, uvolní křeč a pohladí dýchací soustavu.

Použité byliny příznivě ovlivňují přirozenou obranyschopnost – imunitní systém, podporují normální funkci dýchacího systému, působí antioxidačně a protizánětlivě, osvěžují tělo a dodávají vitalitu – energii.

Budete potřebovat

  • 500 ml vody
  • 10 ks koření hřebíčku
  • 1 ks kůr skořicovníku nebo celé skořice
  • 2 lžíce sirupu Maya
  • ½ pomeranče

Odvar

Do kastrůlku si odlijte 250 ml vody, přidáme hřebíček a kousek kůry skořicovníku. Přiveďte k varu a nechte odvar 5 minut probublávat. Poté odstavte kastrůlek z rozpálené plotýnky a nechte 15 minut louhovat.

Sirup

Po 15 minutách je odvar připravený k podávání. Do hrnečku nalijte ½ tohoto odvaru, dolijte horkou převařenou vodou. Přidejte do hrnečku 1 lžíci sirupu Maya a plátek pomeranče. Čaj podávejte teplý.

Vůně z odvaru krásně provoní byt a zažehná akutní bolest díky bylinkám.
Hřebíček má hodně pozitivních vlastností. Jedním z nich jsou antibakteriální a antiseptické účinky. S kombinací sirupu Maya, který nám hrtan obalí a zahojí vzniklé rány jsou skvěla dvojka.

Vyzkoušejte sirupy přidávat do čajů (jen pozor čaj nesmí být horký), nejen že si čaj sirupem příjemně dosladíte, ale zároveň dodáte tekutině přidanou hodnotu.