
Sladké pomeranče s antioxidačním kořením a sirupem Líza
Badyán nejen skvěle voní, ale i léčí. Je silným antioxidantem, ulevuje od kašle a pomáhá při zažívacích potížích.
Skořice má příznivý vliv na zdraví. Snižuje krevní tlak i cholesterol. Významné místo má i mezi antioxidanty.
Na dvě porce budeme potřebovat:
- 4 pomeranče
- 2-3 hvězdičky badyánu
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 lžíce sirupu Líza
Příprava
Připravíme si kastrůlek, do kterého vymačkáme šťávu z dvou pomerančů, přidáme koření a lehce zahřejeme.
Zbylé dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme ke kořeněné omáčce. Na závěr přilijeme sirup Líza.
Podáváme teplé
Necháme dvě minuty společně prohřát.
Plátky pomeranče vyndáme na talíř, lehce zakápneme kořeněnou omáčkou.
Dezert podáváme teplý.
Náš tip: pomeranče se perfektně hodí podávat s tvarohem a posypat ořechy.